تحریم های جدید به خاطر روسیه / واکنش ایران چه میتواند باشد؟
امتداد- داوود حشمتی :
اگر ایران حقیقتا به روسیه موشک ارسال نکرده باشد، لازم است تا در محافل بین المللی علیه اقدام آمریکا و اتحادیه اروپا اقدام کند و از آنها بخواهد برای اثبات ادعای خودشان دلیل و مدرکی ارائه کنند.
اولین خبر در مورد ادعای ارسال موشک های ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، در روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال منتشر شد و مقامات اروپایی مدعی شدند که از متحدانشان «اطلاعات معتبری» دریافت کردند که ارسال موشک ها را تایید می کند. اما دولت آمریکا در روز اول اعلام کرد که آن را تایید نمی کند. در ایران هم این موضوع قویا تکذیب شد. از آن سو کرملین در واکنش به این ادعا اعلام کرد: «تهران شریک روسیه است و ما به توسعه همکاری با ایران در همه زمینهها، از جمله حساسترین آنها، ادامه خواهیم داد.»
حالا آنتونی بلینکن وزیرخارجه امریکا که در اروپا به سر می برد، ضمن تایید ادعای اخیر دست به تحریم جدید ایران زده است.
وزیرخارجه آمریکا در کنفرانسی خبری گفته است که «ما بهصورت آشکار و خصوصی به ایران هشدار داده بودیم که برداشتن این گام (ارسال موشک به روسیه) یک تشدید خطرناک خواهد بود.» به گفته این مقام آمریکایی «روسیه در حال حاضر محمولههایی از این موشکها را دریافت کرده است. موشکهای ایران به روسیه ظرفیت و انعطاف بیشتری میدهد و به جنگ علیه اوکراین دامن میزند»
همزمان چند اتفاق در جریان است. در لندن وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد که شرکت هواپیمایی ایران ایر را تحریم می کنند. کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان هم تحریم هایی را علیه ایران اعمال خواهند کرد.
اینطرف دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان برای حضور در نشست مقامات عالی رتبه امنیتی عضو بریکس و نشست مشترک اعضای بریکس با مقامات عالی رتبه امنیتی کشورهای جنوب به سن پترزبورگ روسیه سفر می کند. اما همزمان روسیه علاوه بر حمایت از کریدور زنگزور (که ایران به شدت با آن مخالف است)، بیانیه کشورهای عربی را در زمینه ادعای دوباره در مورد جزایر سه گانه ایران امضا می کند.
حالا در این وضعیت تکلیف ایران چیست؟ آیا ایران واقعا به روسیه موشک ارسال کرده؟ آیا ماجرای موشک ها هم مانند ماجرای ارسال پهپادهای شاهد ایرانی است؟
اگر ایران حقیقتا به روسیه موشک ارسال نکرده باشد، لازم است تا در محافل بین المللی علیه اقدام آمریکا و اتحادیه اروپا اقدام کند و از آنها بخواهد برای اثبات ادعای خودشان دلیل و مدرکی ارائه کنند. به این ترتیب میتوان حداقل در داخل اثبات کرد که طرف غربی به بهانه های دروغین دست به تحریم ایران میزند.
این میان روسیه هم می تواند در اثبات این ادعا کمک کند. به علاوه باید حواسمان باشد که ایران تجربه ارسال پهپادها به روسیه را در روابط خودش دارد. براساس آنچه یکبار ظریف در گفتگویی بیان کرده بود، موضوع از جانب روس ها در فضای بین الملل افشا شد.
تا همینجا هم حتی در حد ادعایی که طرف های غربی مطرح کردند، ایران در حال دادن هزینه های زیادی به خاطر جنگ روسیه و اوکراین است. درحالی که این جنگ هیچ نفعی برای ایران نداشته، تنها در همین اقدام اخیر هواپیمایی «ایران ایر» که با مکافات زیاد در برجام رفع تحریم شده بود، به تحریم ها بازگشت. اثرات این اقدام مستقیما بر روی مردم ایران اثرگذار است.
جالب تر اینکه مقامات ایران بارها تاکید کردند که در این جنگ بی طرف هستند، اما با این حال باز هم می بینیم که برای دومین بار است ایران به خاطر روسیه هزینه می پردازد. آنهم در شرایطی که روس ها تلاش می کنند در پازل منافع ملی خودشان بازی کنند و در این راه به خاطر وابستگی به امارات متحده عربی، می بینیم که در موضوع جزایر سه گانه ایرانی، در طرف آنها می ایستند.
واکنش عراقچی به تحریمهای آمریکا و اروپا علیه ایران/ ایران به روسیه موشکهای بالستیک ارسال نکرده است
عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان:
یک بار دیگر آمریکا و اروپا بر اساس اطلاعات غلط و منطق معیوب عمل کردند. ایران به روسیه موشکهای بالستیک ارسال نکرده است. تمام.
معتادین تحریم باید از خود بپرسند چگونه ایران قادر است تسلیحات پیچیده بسازد و به ادعای شما بفروشد؟
تحریمها راه حل نیستند، بلکه بخشی از مشکل هستند.
پزشکیان: ما بر تقویت پیوندها با کشور عراق پافشاری داریم
رئیسجمهور ایران در مصاحبه با شبکه «الاخباریه» عراق در ارتباط با انتخاب عراق به عنوان اولین مقصد سفرهای خارجی خود گفت:
«ما مرزهای مشترک و ارتباطات بسیار زیادی داریم.»
مسعود پزشکیان ادامه داد: «ما مُصر هستیم پیوندهای خود با عراق را تقویت کنیم.»
رئیسجمهور ایران اضافه کرد: «ما حتما باید وحدت داشته باشیم و برای از بین بردن موانع در کشورهای اسلامی همکاری امنیتی داشته باشیم.»/اسکان نیوز
وزیر کاری که به دیدار بازنشستگان نرفت/ پرداختیهای اندک به پرستاران و آتش زیر خاکستر اعتراضات/ پایان اعتصاب ۴۰ روزه کارگران واگن پارس با یک توافقنامه/ اعتراضات نهضتیها و سرایداران آموزش و پرورش و اعتصاب یکهفتهای کارگران لاستیک بارز
امتداد-لیلا رزاقی: "امتدادِ کارگری" یک بولتن خبری هفتگی است که مروری دارد بر پر سرو صداترین خبرهای مرتبط با اعتراضات صنفی و کارگری
وزیر تعاون؛ باید بیاد خیابون!
خبرهای کارگری این هفته با خبر تجمع صنفی بازنشستگان فولاد و تامین اجتماعی که با درخواست ملاقات با احمد میدری وزیر کار در محل وزارت کار حاضر شده بودند، پرسروصدا شد. بازنشستگان که نسبت به تداوم بیتوجهی به مطالبات معیشتی خود معترض هستند، از چند شهر کشور به تهران آمدند تا به گفته خودشان طبق قرار قبلی با وزیر کار دیدار کنند. آنها فریاد میزدند"وزیر تعاون، باید بیاد خیابون"
وزیر اما به گفته معاون و اطرافیانش فرصت دیدار با بازنشستگان را نداشت و در میان معترضان حاضر نشد. بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد در زمره گروههای قرار دارند که بیشترین تعداد اعتراضات کارگری را در یک سال گذشته برگزار کردهاند.
اعتراض پرستاران به کم بودن مبالغ پرداختی
اعتراضات پرستاران در یک هفته گذشته هم در قم، کاشان و اصفهان در قالب برگزاری تجمعات اعتراضی در بیمارستانها و در مقابل دانشگاههای علوم پزشکی دنبال شد. آنها به عدم پرداخت مطالبات معوق خود و همچنین کم بودن مبالغ پرداختی که از سوی دولت وعده داده شده است، معترضند.
با وجود اینکه از سه هفته قبل طبق وعده وزارت بهداشت قرار شد مبالغی به حساب پرستاران واریز شود، اما کماکان در گوشه و کنار کشور پرستارانی هستند که از مبالغ واریز شده به حساب خود رضایت ندارند و معتقدند مبالغ پرداختی، بخش کمی از کل مطالبات مزدی معوق آنها را شامل میشود. فعالان پرستاری میگویند پرداخت مطالبات نباید به پرداخت معوقات مزدی محدود شود و قوانین و مقرراتی که به درستی اجرا نمیشود همچون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، فوقالعاده خاص و اضافه کاری باید طبق قانون پرداخت شود و ضمانت اجرایی برای آن وجود داشته باشد.
توقف اعتراضات کارگران واگن پارس با یک صورتجلسه!
سرانجام پس از حدود 40 روز اعتراض و اعتصاب کارگری در شرکت واگنپارس اراک، شورای کارگری کارخانه و مدیران آن به توافق رسیدند که با افزایش دستمزدها، انعقاد قرارداد سه ماهه با کارگران و عدم اخراج کارگران معترض به اعتراضات خود پایان دهند.
کارگران واگنپارس از حدود یک ماه پیش در اعتراض به رفتارهای به گفته آنها توهین آمیز مدیرعامل این شرکت، تبعیض مزدی در شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ مپنا(سهامدار واگن پارس) و همچنین ممنوعالورود شدن دهها کارگر پیمانی این شرکت که سوابق کاری بالایی داشتند، تجمعاتی برگزار کردند و برای روزهای متوالی کار را متوقف کردند.
اعتصـاب کارگران لاستیک بارز کرمان
از هفته گذشته، کارگران لاستیک بارز کرمان در اعتراض به پایین بودن حقوق و کسر مالیات از دریافتیهای ناچیز خود در اعتصاب هستند. عدم افزایش مزایای شغلی از جمله حق شیفت، حق خوار و بار، حق مسکن و حق مسئولیت و عدم در نظر گرفتن حق رفت و آمد از جمله دلایل دیگر این اعتراضات است. با وجود اینکه کارگران فیشهای حقوقی 13 و 16 میلیونی خود را برای اثبات میزان دریافتی رو کردند، اما مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان ضمن «غیرقانونی» خواندن اعتصاب کارگران گفت: کارخانه لاستیک بارز جزو ۲۵ درصد شرکتهایی است که در استان به کارگران خود حقوقی بهتری پرداخت میکند و خیلیها منتظر این هستند که از سایر شرکتها به این کارخانه بیایند!
اعتراض نیروهای نهضت سوادآموزی و نیروهای خدماتی آموزش وپرورش
جمعی از معلمان نهضت سوادآموزی در یک هفته گذشته با تجمع در مقابل وزارت آموزش وپرورش، نسبت به نامعلوم بودن شرایط شغلی خود اعتراض کردند. این معلمان که در مناطق دورافتاده کشور با حقوق ناکافی مشغول به فعالیت هستند، از سال 92 در انتظار تبدیل وضعیت هستند اما علیرغم وعدههای بسیار هیچ اقدامی در خصوص تبدیل وضعیت استخدامی آنها صورت نگرفته است.
علاوه بر نیروهای نهضتی، برخی از سرایداران مدارس هم که حداقل دستمزد را دریافت میکنند در یک هفته گذشته تجمعاتی را برگزار کردند. آموزش و پرورش نزدیک به 51 هزار سرایدار دارد و با کمبود نیرو در این بخش دست و پنجه نرم میکند. فشار کار زیاد و دستمزدهای اندک، بدون در نظر گرفتن مزایای رفاهی باعث شده تا در ماههای اخیر به تناوب شاهد پهن شدن سفرههای خالی سرایداران در خیابانهای منتهی به ادارات آموزش و پرورش باشیم.