بانک اطلاعات املاک در شهر بهارستان

مشاور و کارشناس املاک در بهارستان (مرجع املاک بهارستان اصفهان)نخستین سامانه اینترنتی خرید و فروش املاک در بهارستان اصفهان

بانک اطلاعات املاک در شهر بهارستان

مشاور و کارشناس املاک در بهارستان (مرجع املاک بهارستان اصفهان)نخستین سامانه اینترنتی خرید و فروش املاک در بهارستان اصفهان

از وعده زاکانی در مورد بنزین تا حضور پر رنگ ظریف در عرصه ی انتخابات

 واکنش احتمالی بازارها به برنده ریاست جمهوری




دولت چهاردهم برای موفقیت در عرصه اقتصادی چه مسیری را باید طی کند؟ آیا واکنش بازارها نسبت به انتخاب هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری متفاوت خواهد بود؟




حسین عبده تبریزی، صاحبنظر اقتصادی معتقد است: اقتصاد کلان کشور در یک وضعیت پیچیده و دشوار قرار دارد. این وضعیت برای بخش زیادی از بازارها از جمله مسکن و بورس از بعد از انقلاب تاکنون بی سابقه بوده است.




او در این گفت و گو با استناد به نظرسنجی های انجام شده و دیدگاه های عمومی مطرح شده در فضای اجتماعی ، واکنش احتمالی بازارها به انتخاب هر یک از نامزدها را نیز بیان می کند.




این مصاحبه پیش از معرفی دکتر عبده تبریزی به عنوان مشاور اقتصادی یکی از نامزدها و صرفا از منظر کارشناسی انجام شده است








روزنامه دنیای اقتصاد:


 قالیباف: اینکه گفته می‌شود قانون اقدام راهبردی مجلس مانع توافق شده حرف درستی نیست




شما می‌گویید تابع سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزۀ سیاست خارجی هستید. مگر رهبر انقلاب همین چند وقت قبل نفرمودند که قانون اقدام راهبردی کشور را نجات داد و همه را از بلاتکلیفی درآورد؟ پس شما چه تبعیتی دارید؟ تابع کدام سیاست هستید؟




در شورای‌عالی امنیت ملی مجلس مکلف شده برای خروج آمریکا از برجام مجلس قانون‌گذاری کند. این قانون دست مذاکره‌کنندگان را پُر کرد.




وقتی ترامپ از برجام بیرون رفت دولت وقت گفت یک هفته فرصت می‌دهیم برگردند. یک هفته شد ۲ هفته و بعد شد چند ماه و همین‌طور این مسیر پیش رفت.




چطور ما چیزی از دولت آمریکا می‌خواهیم می‌گوید در اختیار کنگره است؟ خب اینجا هم مجلس دست مذاکره‌کننده را پُر کرد.




ما گفتیم پروتکل الحاقی را دیگر داوطلبانه اجرا نمی‌کنیم. دوستان گفتند این کار را کنیم جنگ می‌‌شود. جنگ شد؟ گفتند غنی‌سازی را بالا ببرید جنگ می‌شود. آیا جنگ شد؟








 زاکانی: قیمت بنزین را از ۳۰۰۰ به ۱۵۰۰ تومان اصلاح می‌کنم








 داستان مقایسه اشتباه ریشه‌های تورم ترکیه و ایران در مناظره اقتصادی


یکی از موضوعات مورد مجادله در مناظره انتخاباتی دوشنبه شب، مسئله تورم ترکیه و ارتباط آن با نهادهای بین‌المللی بود. 




نگاهی به تحولات اقتصادی ترکیه نشان می دهد که تا زمانی که سیاستگذاری‌های این کشور مبتنی بر علم اقتصاد بوده، رشد اقتصادی قابل توجه به همراه تورم پایین را تجربه کرده است. 




برای مثال رشد اقتصادی سالانه ترکیه از سال 2002 تا 2022 به طور متوسط سالی 5.4 درصد بوده است. 




با این حال تورم ریشه در سیاست‌ پولی‌ هر کشور دارد و از سوی دیگر عضویت درFATF به دلیل افزایش شفافیت و کاهش ریسک مالی موجب افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران در جریان تجارت می شود. 




در سال‌های گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور با مداخله مستقیم در کار بانک مرکزی این کشور و اختلال در سیاست پولی مورد نظر این نهاد، نرخ بهره را 10.5 درصد کاهش داد و از آنجایی که این عمل یک سیاست نامتعارف و برخلاف اصول علم اقتصاد بود و موجب شد تا تورم در این کشور شعله‌ور شود. 




بنابراین رابطه‌ای میان تورم موجود در ترکیه و عضویت این کشور در نهادهای بین‌المللی وجود ندارد. 




سوال مشخص این که آیا در 165 کشور دیگر که عضو سازمان تجارت جهانی هستند یا این که در سایر کشورهایی که عضو نهادهای بین المللی هستند، تورم بالایی مشاهده می‌شود؟




#دنیای_اقتصاد #ترکیه #تورم #تورم_ترکیه #مناظره








 یخ بازار ارز آب می‌شود؟




پس از یک هفته ثبات در بازار غیررسمی ارز تهران، نرخ اکثر ارزها روز گذشته افزایش یافت. این افزایش عمدتاً در بازار غیرنقدی و فردایی رخ داد.




یورو آزاد به سمت انتهای کانال 63 هزار تومانی و دلار آزاد در بازار فردایی به نیمه کانال 59 هزار تومانی رسید.




تحلیلگران معتقدند این رشد قیمت ناشی از تلاش معامله‌گران فردایی برای نرخ‌دهی در سطوح بالاتر است.




نرخ‌های فردایی برای شنبه آینده نشان‌دهنده چشم‌انداز 59 هزار تومانی برای دلار است.




انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو و برنامه‌های اقتصادی نامزدها بر انتظارات تورمی بازار ارز تاثیر می‌گذارند.








#دنیای_اقتصاد #دلار








سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:




دلنوشته‌ای به بهانه مناظره اقتصادی / تلاش نکن از خود قهرمان ترسیم کنی؛ چون واقعا چنین نیستی




 دکتر مسعود نیلی




آنچه بر ما گذشته و ما را به اینجا رسانده، حاصل آن بوده که اقتصاد با همه امکاناتش، شامل منابع انسانی، منابع طبیعی، ظرفیت‌های تولیدی و امکانات زیربنایی، برای دهه‌ها، قربانی مظلوم سیاست بوده است. 




 اما این واقعیت آشکار تلخ، هنوز توسط سیاستمداران درک نشده است. 




 واقعیت این است که اقتصاد ایران از سال۱۳۹۶ به این طرف، وارد مرحله‌ای جدید از زندگی خود شده که دیگر نمی‌توان به شیوه گذشته با آن رفتار کرد.




یکی از شما ۶نفر، به جای دادن امیدهای واهی که اساسا باورپذیر نیست، بیاید و صادقانه به مردم بگوید که خوب می‌داند نخواهد توانست معجزه کند. اما بگوید که در اقتصاد همان‌طور که معجزه نداریم، بن‌بست هم نداریم.




بگوید که می‌داند در چارچوب «راهبردهای موجود»، بودجه دولت ظرفیت کشف‌نشده‌ای برای افزایش حقوق معلمان و پرستاران و غیره را ندارد.




در نظام بانکی منابع اضافه‌ای برای کمک به تولید وجود ندارد. 




 نترسد که بگوید، در چارچوب شرایط تحریم و محدودیت‌های مالی بین‌المللی منابع ارزی کشور به سختی می‌تواند از وضع موجود بیشتر شود.




 یکی از شما، زبان صادق دردهای مردم شود و بگوید که مردم، شما در هر حال، دوران دشواری را در پیش خواهید داشت و هرکس غیر از این بگوید یا از سر جهل است یا فریب.




بگوید که ما بر سر یک دوراهی سرنوشت‌ساز قرار گرفته‌ایم. در یک راه، سختی‌های زیاد «قطعی» که به سختی‌های بیشتر غیر قابل تحمل خواهد رسید و در انتخابی دیگر، سختی‌های زیادی قرار گرفته که به گشایش‌های «محتمل» و فرداهای بهتر پس از آن، ختم خواهد شد. 




 به جای آنکه به مردم تصویر زیبای نقاشی‌شده اما رویایی از آینده را نشان دهد، عکس واقعی خودمان را ارائه کند. 




مردم واقعی در درون همان عکس واقعی قرار دارند که بر چهره‌هایشان لبخند نیست. 




  مردم به یک رئیس‌جمهور «معمولی» برای شرایط «غیر معمولی» خود قانع هستند.




 پس تلاش نکن از خود قهرمان ترسیم کنی؛ چون واقعا چنین نیستی.




 مردم در تاریکی با چراغ‌های ضعیف و کم‌نور، به دنبال سیاستمدار آگاه از جنس خودشان می‌گردند.






#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #مسعود_نیلی #انتخابات






@den_ir




 بازگشت برجام به قاب تلویزیون / ظریف و فواد ایزدی دوئل کردند




پنجمین نامزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در میزگرد سیاست خارجی شبکه سوم بار دیگر برجام و مساله رفع تحریم‌ها را با صراحت بیشتری به قاب تلویزیون بازگرداند. 




مسعود پزشکیان که در مناظرات قبلی تا حدودی به تحریم‌ها و ارتباطات بین‌المللی اشاره کرده بود، این بار با همراهی محمد‌جواد ظریف وزیر خارجه سابق ایران و مهدی سنایی کارشناس و مشاور سیاست خارجی، تاکید دوچندانی بر ضرورت رفع تحریم‌ها با لزوم مذاکرات احیای برجام زد و از سیاست خارجی چندسونگری خود رونمایی کرد.




پزشکیان در شروع برنامه با خواندن جملاتی گزیده از یک متن طولانی که در واقع رونمایی از نقشه راه سیاست خارجی دولت آینده خود با فرض پیروزی در ۸ تیر است، اظهار کرد: راهنمای سیاست خارجی ما منافع مردم ایران خواهد بود.




کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه هدف سیاست خارجی ما تنها بقا نخواهد بود، گفت: برای من دیپلماسی، مذاکره و توافق ذلت نیست بلکه یک راه معقول و کم‌هزینه برای رسیدن به عزت است.




مسعود پزشکیان در جمع‌بندی سخنان خود، وقت را در اختیار محمد‌جواد ظریف قرار داد و وزیر خارجه سابق نیز از این فرصت استفاده کرد و به ابهامات و جنجال‌ها بر سر برجام و تحریم‌ها پاسخ داد و خطاب به کارشناس منتقد برنامه گفت: تحریم را با عدد نمی‌‌‌شمرند، شمردن تحریم با عدد، آدرس غلط دادن به مردم است.




ظریف افزود: اگر برجام بد بود چرا آمریکا با استفاده از چارچوب‌های خود برجام، از برجام خارج نشد؟ مگر ترامپ از آب و هوا و قرارداد موشک‌‌‌های میان‌برد خارج نشد؛ آیا این به این معناست که شوروی سابق هم بد مذاکره کرده بود؟




#دنیای_اقتصاد #برجام #ظریف #فواد_ایزدی #پزشکیان








دوقطبی ظریف در صفحه یک






به نظر می‌رسد که صحبت‌های «محمد جواد ظریف» در میزگرد دیروز و همراهی او با مسعود پزشکیان توانست یک دوقطبی در رسانه‌ها ایجاد کند، روزنامه‎های اصلاح طلب صحبت‌های ظریف را به طوفان تشبیه کردند و روزنامه‌های اصولگرایی مانند «همشهری» هم خطاهای ظریف را شمارش کردند. 


در ادامه برنامه امروز، گزارشی از روزنامه «اعتماد» درباره دلایل آتش سوزی بیمارستان قائم رشت را بررسی کردیم. بیمارستانی که به گفته رییس سازمان آتش‌نشانی رشت دارای حداقل ضوابط ایمنی در مقایسه با سایر بیمارستان‌ها بوده است. 




در ادامه برنامه امروز، سرمقاله روزنامه «دنیای اقتصاد» به قلم مسعود نیلی را هم بررسی کردیم. در این مطلب که با عنوان «دلنوشته‌ای به بهانه مناظره اقتصادی» آمده است: «یکی از شما ۶نفر، به جای دادن امیدهای واهی که اساسا باورپذیر نیست، بیاید و صادقانه به مردم بگوید که خوب می‌داند نخواهد توانست معجزه کند. اما بگوید که در اقتصاد همان‌طور که معجزه نداریم، بن‌بست هم نداریم.»








 راستی‌آزمایی ادعاهای اقتصادی نامزدهای انتخاباتی(۱) / رشد اقتصادی ۸درصدی




قاضی‌زاده هاشمی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره اقتصادی دوشنبه شب گفت: «برای رشد اقتصادی هشت درصد نیازمند سرمایه‌گذاری حدود ۲۵۰ میلیارد دلاری هستیم و جدی‌ترین کاری که باید در داخل انجام دهیم اجرای تام قانون هدفمندسازی یارانه‌هاست.» 




داده‌های انتشاری مرکز آمار نشان می‌دهد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در کشور در سال 1402 برابر با 97.5016 هزار میلیارد تومان بوده است. 




در صورتی که نرخ دلار را برابر با 59 هزار تومان محاسبه کنیم این میزان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به یک میلیارد و 652 میلیون دلار می‌رسد که فاصله بسیار زیادی با رقم هدف برای رسیدن به رشد اقتصادی دارد. 




در صورتی که نرخ دلار را برابر با نرخ بانک مرکزی یعنی 38 هزار تومان بگیریم حجم تشکیل سرمایه ثابت ناخالص سال 1402 به دو میلیارد و 547 میلیون دلار می‌رسد.




طبق گفته وزیر اقتصاد در سال اخیر 5.5 میلیارد دلار سرمایه خارجی نیز وارد کشور شده است که نشان می دهد در بهترین حالت حجم سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در کشور سالانه در سال 1402 در کشور برابر با 8.047 میلیارد دلار بوده است. 




در صورتی که نرخ رشد سالانه تشکیل سرمایه ثابت ناخالص داخلی برابر با 4.6 درصد (نرخ رشد این متغیر 1402) فرض شود و نرخ رشد سرمایه‌گذاری خارجی برابر با 37.5 درصد (نرخ رشد این متغیر در 1402) فرض شود درنهایت در طول 4 سال آینده مجموع سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به 22.72 میلیارد دلار می‌رسد که تنها 9 درصد از میزان سرمایه مورد نیاز برای رسیدن به رشد 8 درصدی است.




 مروری بر سخنان نامزدهای انتخاباتی در این مناظره نشان می‌دهد تنها نامزدهایی که به عدم تحقق این رشد با توجه به تصویر واقع‌بینانه از اقتصاد کشور اشاره می‌دهد مصطفی پورمحمدی و مسعود پزشکیان بودند.








#دنیای_اقتصاد #راستی_آزمایی #صحت_سنجی #نامزدها #رشد_8_درصدی








 ۱۰ فرمان کارشناسی مسکن به دولت چهاردهم




 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:




مجموعه‌ای از سیاست‌ها در بخش مسکن ضرورت دارد در دولت چهاردهم مورد توجه قرار بگیرد و به اجرا دربیاید.




 در مطالعه‌ای که در این خصوص انجام شده، یکی از سیاست‌های لازم برای اصلاحات در بخش مسکن مربوط به بازار زمین است.




زمین نهاده اصلی ساخت و ساز است که از دسترس سازنده‌ها خارج شده است.




 نظام تامین مالی، مسکن اقشار کم‌درآمد، بازآفرینی شهری، مسکن استیجار، مسکن روستایی، ساختار تولید مسکن، سکونت منفصل کلانشهرها، توازن عرضه و تقاضا و همچنین عدم مداخله در قیمت‌ها از جمله سیاست‌هاس اولویت‌دار برای این بخش است.




مطالعه‌کنندگان در این پژوهش بابت خطای تشخیص در اصل ماجرای زمین‌های خام بیرون از شهرها و هزینه‌ای که آماده‌سازی آن زمین در پی دارد هشدار دادند.




#دنیای_اقتصاد #مسکن #انتخابات

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد